anti-virusRett antivirusprogram til din datamaskin

Når man har kjøpt seg ny datamaskin er alltid spørsmålet, hvilket antivirusprogram passer min datamaskin best og hvor mye penger skal man faktisk bruke på det? Sannheten er at nordmenn surfer mest i hele verden og man bør velge antivirusprogram med omhu og ikke tenke mest på pris når det kommer til å forsvare seg på best mulig måte.

 

Mange ukjente merker scorer høyest

Et av de mest troverdige selskapene som tester antivirus programmer er AV-test. De kommer hvert år til hvilke antivirus program du bør ha på datamaskinen din. Fjorårets vinner i AV-testen ble det noe ukjente antivirusprogrammet Trend Micro. De har satset på høy beskyttelse spesielt rettet mot personvernet og det er også trenden for de som scorer høyest i 2015. Og hvis man tenker seg om, hvor mye betyr ikke personvernet i det digitale livet man lever i dag. Andre litt ukjente antivirusprogram som får god omtale av AV-test er Bitdefender og Kaspersky. De innebygde antivirusprogrammene som ofte er standard bestod ikke fjorårets test og derfor bør man tenke seg om før man velger riktig program.

Spredning av virus

Hver dag kommer det nye datavirus og derfor bør man også kunne oppdatere virusprogrammene sine fortløpende. Mange har et standardprogram uten å fornye lisensene sine. Dette kan være svært skadelig både for deg som person, når det gjelder personvern, men også for datamaskinen. Et virus spres seg raskt og kan kopiere og laste ned viktig informasjon om deg til uvedkommende uten at du merker det. Et virus blir alltid lagd før du kan beskytte deg mot det.