web-browsersTiden hvor det kun fantes Explorer er over og det er i dag få som faktisk bruker standardnettleseren som følger med Windows. Det finnes i dag flere valg som ofte er bedre teknisk, enklere i bruk, men ikke minst raskere. Kanskje er den raskeste ikke nettleseren som faktisk er mest brukt i Norge?

Google har satset stort på sin raske nettleser Google Chrome. Denne lastes gratis ned på datamaskinen, men problemet er at nettleseren kan bli overlesset med reklame. Og slik er det når ting er gratis.

For de som elsker Apple

Apple-brukerne sverger til Apples Safari, som finnes som standard på alle deres produkter, inkludert iPhone. Ikke bare er Safari en rask nettleser, men den er også spesielt god når det kommer til å slette cookies, noe nettleseren gjør automatisk samtidig som den blokkerer irriterende pop-ups. Sarari har også andre funksjoner man lett kan laste ned, som et krypteringsverktøy for de som er redde for overvåkning.

Mozilla Firefox

Firefox er nok den største konkurrenten til Google Chrome. Den er lynrask og man kan enkelt lagre oversikten over sine favorittnettsteder, slik at disse kommer opp med en gang man logger seg på datamaskinen.

Opera er raskest i test

Overraskende er det allikevel at Opera vant en test utført av nettstedet Tek, som blir ansett som et godt kunnskapssenter. Selv om nettleseren Opera har et flott design og derfor kan bli oppfattet å bruke lang tid til å laste ned startsiden, vant Opera en jevn test i fjor. Microsofts Explorer kom helt sist på listen.