Det er ikke alle som er så heldige og bor i et borettslag hvor nettleverandøren ofte er inkludert i husleien. Bor man i enebolig eller en selveierleilighet må man ut på markedet for å finne den billigste og beste nettleverandøren. Det er ikke den enkleste jobben i verden, rett og slett fordi aktørene er så mange.

Det har vært avsløringer tidligere om at nettleverandører ikke leverer den hastigheten du betaler for. Dette har derimot ikke vært tilfellet for de aller billigste på markedet. Går du og funderer på om du har den billigste nettleverandøren opp mot den hastigheten du trenger bør du absolutt ut på en liten oppdagelsesferd.

To store aktører

Lokale selskaper bør alltid sjekkes ut først og står ikke prisene i stil med andre nasjonale selskaper bør du gå raskt videre. På nettet finnes det gode sammenligningssider. TV2 Hjelper Deg, har også utført grundige tester. Den siste nettleverandøren som stakk av med prisen hos dem var Telenor når det gjaldt mobilt bredbånd, men vinneren er ikke den samme når det gjelder bredbånd hjem i stua. Her er det Get og Canal Digital som er de klart billigste til høy hastighet. Hos Get er månedsprisen 399,- per måned for en nedlastingshastighet på 20Mps, men bestiller man en totalpakke så kan det bli ennå billigere. Canal Digitals priser ligger nå på det samme, men på den billigste pakken er nedlastingshastigheten 25Mps. Hos Canal Digital får man en hastighet på 50Mps for kun en hundrelapp ekstra. Til denne hastigheten er de to selskapene helt like på pris.

How-the-internet-works