En av mange grunner til at nettbrett er så populært, er at de er mindre og enklere å ha med å gjøre enn vanlig PC. I dag får du kjøpt nettbrett i forskjellige størrelser som varierer mellom 7 og 10,2 tommer, og med en lagringsplass på mellom 16 og 64 GB. Du får nettbrett med tre forskjellige operativsystemer; iOS, Android og Windows. Apple, som står bak operativsystemet iOS, er den eneste som produserer nettbrett med iOS, mens det finnes flere som produserer med Android og Windows. Nettbrettene fra Apple er de dyreste på markedet og byr på mange apper og ekstrautstyr, mens med operativsystemet Windows kan du enkelt koble til et tastatur, samt at du kan kjøre de Windows-programmene du er vant til.

Apple

ее37 Den nyeste utviklingen til Apple innenfor nettbrett er iPad Air 2. Det som er spesielt med denne, og forgjengeren iPad Air, er at de er veldig tynne og lette – noe som lett trekker kjøpere. iPad Air er 6,1 millimeter tynn. Da er det lett å tenke at den tåler mye mindre enn eksempelvis HTC Galaxy Nexus 9, som er nesten 8 mm. Men dette nettbrettet er overraskende solid. Noe annet som er nytt, er at du nå får kjøpt den i en gullfarge, for de som bryr seg om stil og design. Det som imidlertid kan bli savnet, er at av/på-bryteren på siden som regulerer enten lyd/lydløs eller rotasjon/ikke rotasjon. Dette må du nå gå inn og endre på selv. På samme måte som iPhone-versjonene fra og med iPhone 5s, kan du også låse opp iPaden med fingeravtrykk, noe som føles veldig James Bond og stilig for mange. Denne iPad-versjonen har også fått et antirefleksbelegg på skjermen som skal redusere gjenskinn, noe som er behagelig om man skal ta den med ut.

Andre nettbrett

ее38Samsung Galaxy Tab S2 har det samme formatet som Apples iPad-nettbrett, og skal kunne erstatte en vanlig PC med sine mange funksjoner. Den er veldig tynn, bare 5,6 mm og er det tynneste nettbrettet på markedet. Du får blant annet med tastatur og eksternt minne på kjøpet. Dette nettbrettet har også, i likhet med iPad, en fingeravtrykksensor. Dette er et fint nettbrett å bruke til for eksempel jobb, da formatet på den gjør at det blir enkelt å skrive og å arbeide med regneark.