Å avgjøre hvilken mobiloperatør som er den absolutt beste, avhenger helt og holdent hva man er ut etter. Noen ønsker å ha så mye datatrafikk inkludert i månedsprisen som mulig, mens andre ønsker kun å ringe og å sende SMS. Det eneste de fleste er hundre prosent enig i, er at de ønsker et abonnement og en løsning som er billigst mulig etter deres bruk. Alle mobilselskaper har flere abonnement å velge mellom.

Lite bruk

ее35Er du ute etter et abonnement som er billig og passer til lett bruk, har du mange alternativer. Det kanskje aller billigste abonnementet er Chilimobils Chili Basis, der du betaler 69 kroner per måned. Dette inkluderer 250 MB datatrafikk, 130 SMS og 120 ringeminutter i måneden – og passer nok best for den som ikke ønsker å bruke mobilen så veldig mye. Det er ikke veldig mye inkludert i prisen, og hvis du går bare litt opp pris får du plutselig veldig mye mer for pengene. Hello og Ice.net tilbyr begge det samme abonnementet, bare at sistnevnte gir deg mer fart for én krone mer enn førstnevnte. De koster henholdsvis 98 og 99 kroner per måned, og inkludert får du 1 GB datatrafikk – noe som er veldig mye mer enn Chilimobil kan tilby. De tre er kanskje de beste for målgruppen som ikke bruker mobilen spesielt mye.

Mye data

ее36Ønsker du som de aller fleste storbrukere mer datatrafikk for pengene, har du haugevis av operatører å velge mellom. Aller mest data for pengene får du hos operatøren Hello, som gir 20 GB data for 400 kroner. For å sammenligne, tar de 248 kroner for 5 GB i måneden. Det som kan være negativt med dette, er at det ikke er så stor fart å nyte godt av. Farten er den samme som datatrafikk som er inkludert på de billigste abonnementene, altså 10 Mbps. Operatøren Komplett tilbyr deg fri roaming i nesten hele EU, og det samme gjør Telia og Telenor på enkelte av sine abonnementer.

Normal bruk

Om du ikke ønsker å betale for mer enn det du trenger, og ønsker et abonnement til helt vanlig bruk, har du en del alternativer å velge mellom. Her kan du også fra Hello få 5 GB datatrafikk for 248 kroner i måneden. Dersom du ikke trenger så mye data inkludert, men samtidig ønsker litt mer enn det aller billigste alternativet, kan du få 2 GB i måneden for 198 kroner fra Chilimobil. Da er tale og SMS gratis.