laptop

Før man kjøper ny bærbar datamaskin bør man lese om hvilke datamaskiner som er best i test, men også hvilke som har det som kreves for ditt eget personlige bruk. Behovet er veldig individuelt og det er ikke alltid at man trenger å kjøpe den dyreste datamaskinen for å dekke sitt behov.

Er man mye på farten er det viktig med god batterikapasitet. Man ønsker kanskje å jobbe, men også å slappe av med en video på toget eller flyplassen. Da kan en Chromebook være noe for deg. De er smidige, viser video opp til hele 12 timer, men er ikke windowsbasert, slik at du kan ikke benytte deg av Excel, Word og andre Microsoft programmer. Du får derimot hele Google-pakken strømlinjeformet gjennom hele maskinen. Dette er ikke en datamaskin for deg som må ha en kraftig prosessor eller harddisk, men rett og slett en datamaskin for deg som er mye på farta.

Hybridmodeller

De siste tre årene har PC-produsentene forsøkt så godt de kan å lage en hybrid mellom et nettbrett og en vanlig bærbar PC. Få har lyktes frem til nå. HP ga tidligere ut i år modellen Spectre X360 som derimot har fått god omtale, mye fordi Windows 10 fungerer veldig godt på maskinen. Skjermen er på 13,3 tommer, den har en lagringskapasitet på 256 GB og 8 GB ram. Skjermen kan berøres og du kan raskt gjøre om den bærbare datamaskinen til et nettbrett ved å snu skjermen helt rundt. Batterikapasiteten er ikke så god som mange av de rene bærbare maskinene, men du kan se video i 6 timer sammenhengende. Ellers trenger man ikke å lade den opp mer enn hver 12,5 time ved vanlig bruk.